Vårens ärtmiddag torsdagen den 18 februari samlade 47 deltagare.
Direkt efter ärtsoppan lyssnade vi till Jan Björkman som mycket engagerat och trevligt berättade om först sin uppväxt och utbildning till målare och sedan om sin väg in i flygvapnet som fältflygare.

Efter en paus för pannkakorna fortsatte han den mera dramatiska delen av sitt föredrag där han berättade om sina tre fallskärmshopp, ett från J29 och två från J35.
Det första, från 29:an, var den mest anmärkningsvärda där han efter en kollision med en annan 29:a från F4 kastades ut ur planet utan att utlösa katapultstolen. På något sätt lyckades han bli fri från stol och fastbindningsremmar och vakna upp hängande i skärmen.
Landade nästan oskadd i en gran ett par mil utanför flottiljen.

De övriga två hoppen från 35:an skedde under mera "kontrollerade" former och efter eget beslut, efter motorstopp och brand i motor. Även de slutade lyckligt men därefter beslutade han att sluta flyga 35 och gick över till transportflyget.
Janne är den ende i flygvapnet som tvingats hoppa tre gånger och klarat sig bra.

Föredraget var mycket uppskattat

Deltagarna lyssnar andäktigt till Jannes föredrag

Ärtorna och pannkakorna smakade som vanligt utmärkt, liksom punschen.